Kdo smo

Naslov naše spletne strani je: https://cutter.gornik.si in tukaj predstavljamo pogoje za zasebnost uporabnika.

Komentarji, zabeležke

Ko obiskovalci pustijo zapise, zabeležke v obrazcu za komentarje, se ti podatki zbirajo na spletnem mestu. Zbirajo se tudi IP-naslovi obiskovalcev in niz uporabniškega agenta brskalnika za pomoč pri odkrivanju neželene pošte.

Anonimiziran niz, ustvarjen iz vašega e-poštnega naslova (imenovan tudi hash), se lahko zagotovi storitvi Gravatar, da preveri, ali ga uporabljate. Politika zasebnosti storitve Gravatar je na voljo tukaj: https://automattic.com/privacy/. Po odobritvi vašega komentarja je vaša profilna slika vidna javnosti v kontekstu vašega komentarja.

Mediji

Zasebnost je pomembna, če nalagate slike na spletno mesto, zato se izogibajte nalaganju slik z vključenimi vdelanimi lokacijskimi podatki (EXIF GPS). Obiskovalci spletnega mesta lahko prenesejo in izvlečejo vse podatke o lokaciji iz slik na spletnem mestu.

Piškotki

Če pustite komentar na našem spletnem mestu, se lahko odločite za shranjevanje vašega imena, e-poštnega naslova in spletne strani v piškotke. Ti se hranijo za lažje delovanje strani, tako da vam ni treba znova vnašati svojih podatkov, ko pustite nov komentar. Ti piškotki se hranijo eno leto in ne vplivajo na zasebnost uporabnika.

Če obiščete stran za prijavo, se nastavi začasni piškotek, da ugotovimo, ali vaš brskalnik sprejema piškotke. Ta piškotek ne vsebuje osebnih podatkov in se zavrže, ko zaprete brskalnik.

Ko se prijavite, bomo nastavili tudi več piškotkov za shranjevanje vaših podatkov za prijavo in možnosti prikaza zaslona. Piškotki za prijavo trajajo dva dni, piškotki z možnostmi zaslona pa eno leto. Če izberete “Zapomni si me”, bo vaša prijava vztrajala dva tedna. Če se odjavite iz svojega računa, bodo piškotki za prijavo odstranjeni.

Če članek uredite ali objavite, se v vaš brskalnik shrani dodaten piškotek. Ta piškotek ne vključuje osebnih podatkov in samo označuje ID objave članka, ki ste ga pravkar uredili. Poteče po 1 dnevu.

Vdelane vsebine iz drugih spletnih strani

Objave na tej spletni strani lahko vključujejo vdelane vsebine (npr. video, slike, članki itd.). To pomeni, da je delovanje teh vsebin enako, kot če bi obiskali ločeno njihove spletne strani.

Te spletne strani lahko zbirajo vaše podatke, uporabljajo piškotke, sledijo vašim interakcijam z vdelanimi vsebinami, če imate njihove uporabniške podatke in ste prijavljeni v spletno stran.

S kom delimo vaše podatke

Če zahtevate obnovitev gesla, bo v obnovitvenem mailu vključen vaš IP naslov.

Kako dolgo hranimo vaše podatke

Če pustite komentar, se komentar in njegovi metapodatki hranijo za nedoločen čas. To je zato, da lahko samodejno prepoznamo in odobrimo vse nadaljnje komentarje, namesto da jih zadržimo v čakalni vrsti za moderiranje. Zasebnost s tem ni v ničemer ogrožena.

Za uporabnike, ki se registrirajo na našem spletnem mestu (če obstajajo), hranimo tudi osebne podatke, ki jih posredujejo v svojem uporabniškem profilu. Vsi uporabniki lahko kadar koli vidijo, urejajo ali izbrišejo svoje osebne podatke (razen svojega uporabniškega imena; tega ne morejo spremeniti). Skrbniki spletnega mesta lahko tudi vidijo in urejajo te podatke.

Kakšne pravice imate v zvezi vaših podatkov, ki se hranijo

Če imate račun na tem spletnem mestu ali ste pustili komentarje, lahko zahtevate, da prejmete izvoženo datoteko osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas, vključno z vsemi podatki, ki ste nam jih posredovali. Prav tako lahko zahtevate, da izbrišemo vse osebne podatke, ki jih hranimo o vas. To ne vključuje nobenih podatkov, ki smo jih dolžni hraniti za administrativne, pravne ali varnostne namene.

Kam pošiljamo vaše podatke

Komentarje obiskovalcev lahko preverite prek avtomatizirane storitve za odkrivanje neželene pošte.

zasebnost